Keynote

Keynote: iTV-tutkija kentällä ja konferensseissa

”Mobiilipelit sun  muut aikansa ilmiö, mutta melko epäolennainen tutkimuksen kohde. Toisaalta kai sekin tuo jotain lisätietoa yhteiskunnastamme??”
’Turha’ tutkimusaihe tutkijan silmin

FM Pauliina Tuomi on Turun yliopiston digitaalisen kulttuurin jatko-opiskelija, ja hänen väitöstyönsä käsittelee interaktiivista TV-viihdettä sekä osallistavaa mediakulttuuria. Väitöstyönsä ohella Tuomi työskentelee Tampereen teknillisen yliopiston Porin yksikössä tutkijana. Tuomi on osallistunut useisiin kansallisiin ja kansainvälisiin konferensseihin sekä julkaissut oman alansa tekstejä ja artikkeleita. Liikkuessaan akateemisella kentällä Tuomi on saanut huomata olevansa erikoistunut turhanpäiväisen humpuukin tutkimukseen. Interaktiivista TV-viihdettä mobiilipeleineen ja soittovisoineen – unohtamatta hyperventiloivia iTV-juontajia – ei välttämättä pidetä kaikista arvostetuimpana tutkimuskohteena. Vielä kun lisätään ilmiölle ominaiset piirteet, kuten ongelmalliset käyttäjäryhmät (=lapset ja nuoret) sekä maksullisuus, paarialuokitus on valmis.

Tuomi on tehnyt väitöstyötään iTV-viihteestä vuodesta 2008, mutta on tutkinut aihetta jo vuodesta 2004, jolloin myös elettiin ilmiön kulta-aikaa. Tuomen luento kertoo, miten oman tutkimusaiheen turhuus on näyttäytynyt vuosien varrella. Millaista vastaanotto on ollut ‘kentällä’ ja konferensseissa, niin kotikonnuilla kuin kansainvälisestikin? Luento esittelee kokemuksia siitä, miten suhtauminen aiheeseen usein myötäilee yleistä negatiivista asennoitumista iTV-formaatteja kohtaan. Unohtamatta kuitenkaan sitä, että ei turhuuden markkinoilla silti kannata turhautua – toisen roska on toisen aarre ja ‘huuhaan’ tutkiminen ei vielä tee itse tutkimuksesta huuhaata.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s